måndag 6 september 2010

Trygga barn ger trygga vuxna

Valaktiviteterna avlöser varandra och debatter och utfrågningar står som spön i backen. Och vist kan det bli ett och annat fel som man kan ha överseende med. Men Lars Ohlys uttalande om bröstpumpar var inte bara plumpt utan visar också på en bristande förståelse för vad det är att vara småbarnsförälder.
Skoldebatten ikväll bjöd väl inte på några större överraskningar. En lyckad skolgång och utbildning är helt avgörande för vilka förutsättningar man får när man kommer ut på arbetsmarknaden. Men en dimension som saknades tycker jag var att hur man lyckas i skolan är också vilka förutsättningar man fått tidigt i den egna familjen. ”Trygga barn lär sig mer” har vi på en av våra affischer, och trygghet grundläggs tidigt i livet. Trygga barn ger trygga vuxna. Allt är en helhet och de olika delarna påverkar varandra. Familjepolitiken påverkar så många olika områden och ger förutsättningar eller svårigheter att lyckas.
Familjepolitik handlar inte bara om ekonomi och fördelning av föräldradagar. Det är så mycket mer och har stor betydelse för resten av livet. Att ge barnen rätt förutsättningar från början är en enorm besparing ekonomiskt men först och främst i självkänsla och trygghet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar