tisdag 27 april 2010

Bunker politik

Ibland undrar man vad man håller på med. Idag en fin vårdag med sol hela dagen har jag varit instängd med ytterligare ett par hundra regionpolitiker i en bunker. Jag det kan man nästan likna salen där regionen fyllmäktige har sina möten. Jo det finns två fönster men de är effektivt dolda med jalusier som utestänger minsta solstråle.
Men det kanske är meningen att man inte ska kunna se ut, eller in, så att alla ledamöter kan sitta kvar och lyssna på alla dessa talare av högst varierande kvalité. Många ord kan sägas utan att det blir något sagt.
Års redovisningar är ju inte så intressant men bakom alla dessa siffror och beskrivningar så finns det människor som har gjort sitt yttersta för att ge patienter den allra bästa vård man kan. Varje dag gjordes 12096 besök på vårdcentraler och 7680 besök på våra sjukhus och det föddes 51 barn på våra sjukhus. Varje besök har för den personen varit av stor betydelse eller kanske helt avgörande för framtiden. Det är viktigt att först och främst se att det är människor och inte siffror vi har att göra med.

I morgon har jag möte med Hälso- och sjukvårdsnämnden för västra Skaraborg. På dagordningen finns bl.a. om målbild för 2012 och hur vi tänker att vården ska vara i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar