måndag 5 april 2010

Påsk och bygglov

Efter några dagars välbehövlig vila så går påsken mot sitt slut. Vi behöver nog alla dagar då det inte händer något. Runt ”kaffebordet” under veckan var det någon som saknade långfredagen som den var förr. Nämligen ”lång och tråkig” då det inte hände något alls. Ska vi få det idag så får vi nog skapa den stillheten själva.
”Runt kaffebordet” löser vi världsproblem och vardagliga bagateller. Det kan präglas av både allvar och mindre seriösa synpunkter. Men trevligt är det. Därför kommer jag att återkomma till denna punkt när jag hinner.

Förra måndagen var det kommunfullmäktige. En enkel interpellation retade tydligen upp Kommunalrådet ordentligt. Det handlade om att man i Miljö och Byggnämnden behöver få färgkartor för att göra rätt värderingar. Detta tycker nämndens ordförande, tydligen tillsammans med Hedvall är löjligt. Men det är klart att ser man världen i svart-vitt så behövs det inte. Den styrande majoriteten har väldigt svårt att smälta de förändringar som alliansregeringen har gjort när det gäller möjligheterna att ge bygglov. Strandskyddet garanteras av att lagstiftningen även i fortsättningen utgår från 100-metersförbudet, dvs. att man inte får bygga närmare stranden än 100 meter. Dessutom handlar det om att främja utvecklingen på landsbygden. Men i Lidköping håller s v och mp kvar vid den gamla 300 m gränsen utan någon som helst hänsyn tagen till hur det i övrigt ser ut. Detta blir en direkt kränkning av enskilda. Men så agerar den maktfullkomlige.
Det är uppenbart att politiken i Lidköping behöver en förnyelse.
Här är en länk för den som vill veta mer om: Nytt strandskydd med bättre hänsyn till lokala och regionala förutsättningar. http://www.regeringen.se/sb/d/11443/a/118600

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar