söndag 12 september 2010

S måste vara desperata

Sista veckan innan valdagen och valtemperaturen stiger. Men sossarnas utspel i Lidköping börjar likna desperation. Nu är man beredd att gå mot hela den hållning som man har haft de sista åren. Byggnationer som kommer närmre än 300 meter har man konsekvent sagt nej till. När man nu vill satsa så mycket runt Vänern så är det synd att ordf. i miljö och byggnämnden i partiet missade förankringen av denna storsatsning. Avslagen av bygglov ex på Kålland har nämligen fortsatt till så sent som den 8/9. Undrar föresten vad V och Mp säger om detta?

Det låter som S är mycket missnöjda med den ledning som de själva stått för i Lidköping de sista 16 åren eftersom behovet av utveckling är så stor, utveckla förekommer i 13 av 40 punkter. Men jag håller med om att det behövs en utveckling men det är inte S som står för det, för de står för en självgodhet och nöjdhet.
Satsningen på med kommunala pengar på festivaler på flygplatsen kan säkert bli en riktig mjölkko. Det är ju bara två stora festivaler som har gått i konkurs i år. Men här kan man tydligen tänka sig att pumpa in flera miljoner varje år. Det är också intressant att det är ordföranden för flygplatsbolaget, Kjell Hedvall, nu vill sätta spiken i kistan och slå igen. När Flygplatsbolaget var uppe i augusti så ville Hedvall återremitera frågan till efter valet. Jag sa för min del att jag inte såg vad som ska hända för att det ska gå att driva vidare. Men nu kan han ju Hedvall framställa sig i en dager att han själv kommit på det. S-in vana trogen.
S är också sin vana trogen att man tar idéer från andra och framställer dem som sina egna. Man kanske nu har hunnit gå igenom andra partiers valmanifest och vill göra det till sitt egna. Några korta exempel är att man vill satsa på Dela Gardieskolans aula till en scen. Detta finns i kristdemokraternas valmanifest. Att de över 75 ska få gratis kollektivtrafik har beslutats efter en Fp motion. Borttagande av biståndsbedömningen för hemtjänst, och att den enskilde själv får avgöra vad den behöver hjälp med, tillagning av maten nära de boende. Listan kan göras lång.
Det är dags att vi får en ny majoritet i Lidköping som inte hela tiden måste skjutas på eller som svansar efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar