söndag 13 juni 2010

Demokratiskt underskott

Så har det hänt igen. Att maktfullkomligheten hos Hedvall lyser igenom. Under veckan stod det klart att han ändrat eller inte godkänt protokollet från kommunstyrelsen. Det handlar om att de yrkanden som Alliansen la i samband med budgeten. Om han hade synpunkter på Alliansens yrkanden så måste han framföra dem under mötet och inte komma i efterhand och ändra det efter eget godtycke. Detta är också ett underkännande av sitt egna ordförandeskap och en misstro mot sekreteraren som uppfattade Alliansens yrkanden. Men detta bara bekräftar att det behövs ett maktskifte i Lidköping.

Den största frågan under veckan har annars varit folkomröstning om bibliotekets placering. Denna fråga engagerar många. Frågan är nu hur alternativen i en folkomröstning ska se ut. Om det bara blir ja eller nej till sockerbruket så är utgången given enligt Marita B. Det blir då ett nej enligt henne.
Vi Kristdemokrater var emot köpet av sockerbruket och ett fel man gjorde när väl köpet var genomfört var att man inte gjorde en plan på användningen av sockerbruket.
Det finns idag tre olika alternativ för en placering av biblioteket. Att det är kvar där det är, flyttas till Sockerbruket eller till gamla försäkringskassan. Utöver placeringen är den viktigaste frågan om innehållet i ett nytt Bibliotek. Det kanske kan vara möjligt att göra en upphandling av det hela där de olika fastighetsägarna får möjlighet att visa sina olika möjligheter och kostnader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar