söndag 6 juni 2010

Nationaldag

Att vara Svensk och fira vår nationaldag är något jag är stolt över, och något mer Svenskt än en riktigt fin försommardag får man nog leta efter.
Det finns så mycket vi kan vara stolta över i vårt land och en nationell sammanhållning är viktig. Det får inte bara våra svenska landslag som förenar oss. Alla behöver vi känna tillhörighet. Ett av de störta problemen i vårt samhälle är utanförskap. Alla typer av utanförskap är ett folkhälsobekymmer och måste mötas med olika åtgärder.
Det är i den lilla gemenskapen som grunden läggs för trygghet och en god självkänsla. Självklart är familjen en av de viktigaste miljöerna där tillhörighet kan växa. Men det är inte alltid det räcker och det är klart att det finns många olika sammanhang där man får tillhörighet. Föreningslivet i Sverige har för många betytt meningsfullhet och tillhörighet.
Att vara trygg med vår Svenskhet innebär att vi också öppna för andra människor som kommer till vårt land. Nationaldagsfirande och vara stolt över att vara Svensk är inte att stänga ute andra vilket Sverige demokraterna driver. Kristdemokraterna vill vara välkomnande och inkluderande.

Veckan i övrigt har varit intensiv och bjudit på livets alla olika skiften allt från begravning, student till 50-års firande. Livet bjuder på många olika skiften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar