söndag 18 juli 2010

Äntligen semester

Så har då äntligen semestern börjat. Det var en intensiv vecka och fredagens arbete drog ut på tiden.
Fredagen avslutades vi med ”Den tjuvaktiga skatan” operan på Läckö. En fantastisk föreställning med duktiga sångare och musiker. Även om handlingen kan kännas banal och förutsägbar så ger den ändå en del tänkvärdheter. Samtidigt så gillar jag att koppla av till det förutsägbara och enkla. Fast man kan ju inte säga att musiken är enkel i operan, den är fantastisk.
Med hus som kräver underhåll så blir det ett par dagar städning och underhåll. Men i veckan som kommer ska jag också fira min mamma som fyller 90 år. Det är en otrolig utveckling hon och hennes jämnåriga fått se och vara med om. Men det mest fantastiska måste ända vara att på äldre dar kunna klara sig själv och vara med i det som händer. Vilket tyvärr inte är alla förunnat.
Den dag vi inte klarar oss själva ska vi kunna lita på att det finns vård som kan fylla behoven. Inte bar så att man överlever utan med värdighet och respekt. Har man levt ett långt liv så måste den egna viljan respekteras och inte bli intvingad i ett system. Kristdemokraternas värdighetsgaranti är till för att vården just ska vara värdig. Även om det kan hävdas att vården är bra så är det min övertygelse att vi aldrig får slå oss till ro. Det finns alltid mer att göra.
Kristdemokraternas förslag om läkemedelsgenomgångar i Regionen som fick god respons. Läkemedel är till för att lindra, och just det läka. Men tyvärr så kan ett felaktigt användande eller felaktig kombination av läkemedel göra mer skada än nytta. Därför måste det vara prioriterat att se till att det blir rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar