tisdag 13 juli 2010

Bränna pengar

Det har varit tyst från mig ett tag. det beror på att jag har haft väldigt mycket och att jag under några veckor inte lyckats komma in på bloggen.

Att bränna upp pengar för att få uppmärksamhet. Det gjorde Fi under Almedalsveckan, men vad var budskapet? Att reklam kostar så mycket så de fick mer uppmärksamhet genom att bränna pengarna. Sedan var det visst något om löneskillnader också. Men är det en rimlig användning? Det anser inte jag.

För att få möjlighet till en egen lägenhet i den kommunala bostadsföretaget så får man inte ha några skulder hos kronofogden. Visst ska bolaget se till att man har en sund ekonomi. Men om vi inte ser till att vårt egna bolag tar större ansvar och hänsyn än privata hyresvärdar, ja då kan man fundera om vi över huvud taget ska ha bolaget kvar.
Om en ung människa genom tidigare misstag ska ha någon möjlighet att inte hamna i ett ständigt utanförskap. Ja då måste man kunna se till att de får möjlighet att komma vidare och se på framtiden med hopp, och man kan ju faktiskt förändras. När man är så ung att man knappt gått ur skolan och än mindre hunnit få ett arbete så är det inte rimligt att man ställas helt utanför.
De hundra tusen som Schyman brände hade kunnat lösa flera yngre personers skuldproblem och gett dem hopp för framtiden.
Men Lidköpings kommun kanske borde avsätta några miljoner till en fond med uppgift att hjälpa personer som hamnat i en skuldfälla. I flera utvecklingsländer har man mikrolån för att hjälpa igång kvinnliga företagare. Kommunala mikrolån skulle kunna hjälpa personer som vill förändra sitt liv och komma vidare.

2 kommentarer:

  1. Så vit jag vet alla kommun har ekonomisk rådgivning med möjlighet till "skuld-sanering".?!

    SvaraRadera
  2. Vist så är det Anna. Men det gäller att ha något att ha ekonomisk rågivning om och skuldsanering tar 5 år på existensminimum. En evighet för den som står utan lägenhet och som inte kan få det pga. skulder.

    SvaraRadera