söndag 16 maj 2010


Jag har alltid imponerats av människor som gör insatser för sina medmänniskor utan att se till den egna vinningen. Särskilt när man håller på i det tysta vecka efter vecka och år efter år. Därför var det värkligen roligt att Kristdemokraterna fick dela ut Vitsippspriset till två föreningar i går.
Syftet med priset är att uppmuntra de som engagerar sej och gör ideella insatser utan att tänka på egen vinning. De ideella insatserna i vårt samhälle är ovärderliga och utan föreningslivet och allt det som de utför så hade Sverige inte varit vad det är.
Den bästa politik i världen kan inte täcka alla behov, men med medmänsklighet och frivilligt engagemang får vi ett mjukare och bättre samhälle där ”ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter”.
De som fick priset var Vintersportklubben och Vuxna på stán
Vintersportklubben går varje vecka till Bräddegården och gör det möjligt för de äldre att komma ut genom att ta med dem ut på promenader.
Vuxna på stan som går ut på stan på kvällar och nätter när det är många ungdomar ute för att kunna ge en hjälpande hand och kunna avstyra problem som de unga kan hamna i.

En kort sammanfatta av de viktiga politiska frågorna i höstens val kan göras med 3 F.
Det står för Familjen, Föreningar och Företagen. Varje begrepp omfattar många olika saker och innehåll. Men den här dagen var det Föreningslivet och den stora betydelse det har på många olika sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar