onsdag 19 maj 2010

Ofattbar tragedi.

Det ofattbara inträffade i helgen när en ung människa blev mördad. Vi trodde väll inte att detta kunde inträffa i lilla Lidköping. Jag känner inte till omständigheterna runt omkring det hela, men det är klart att det väcker en hel massa frågor. Om alkohol eller någon annan drog har funnits med vet jag heller inte men vad vi vet är att när det förekommer alkohol så ökar risken för våldsbrott dramatiskt.
Det som är ytterst oroväckande är att ungdomar har med sig kniv ut på stan. Om det är för att kunna hävda sig eller om det är på grund av rädsla och otrygghet spelar ingen roll. Konsekvenserna blir ödesdigra.
”Trygghet i det lilla är trygghet i det stora” är en devis som vi kristdemokrater har. Den som är trygg behöver inte beväpna sig. Och tryggheten grundläggs tidigt när barnen är små. Det är viktigt att vi alla tar ansvar och kan debattera dessa frågor. Närvaro av vuxna och att bli sedd och bekräftad ger trygghet. Självfallet är familjen en av de viktigaste faktorerna för detta men även föreningar och dess ledare, lärare m.fl. har stor betydelse för att öka tryggheten. Vi kan inte fortsätta att blunda utan vi måste se och engagera oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar